Natjecanje Sigurno u prometu, koje tradicionalno organizira Hrvatski autoklub zajedno s Ministarstvom znanosti i obrazovanja te Agencijom za odgoj i obrazovanje, ima za cilj što bolje upoznavanje učenica i učenika petih i šestih razreda s prometnim propisima i sigurnosnim pravilima. Natjecanje se sastoji od teorijskog dijela u kojem se provjeravaju znanja o prometnim propisima i sigurnosnim pravilima te praktičnog dijela upravljanja biciklom prema točno utvrđenom sadržaju.

Na županijskoj razini natjecanja Sigurno u prometu 2022. godine sudjelovalo je devet ekipa: Osnovna škola Ivana Kukuljevića Sisak, Osnovna škola 22. lipnja Sisak, Osnovna škola Josipa Kozarca Lipovljani, Osnovna škola Sunja, Sunja, Osnovna škola „Braća Bobetko“ Sisak, Osnovna škola Rajić, Rajić, Osnovna škola Banova Jaruga, Osnovna škola Braća Ribar Sisak i Katolička osnovna škola Novska. Na državnom natjecanju koje je održano od 17. do 20. svibnja 2022. u Poreču, Županiju su predstavljala 4 učenika iz Osnovne škole Ivana Kukuljevića Sisak, Osnovne škole 22.lipnja Sisak, Osnovne škole Braća Ribar, Sisak i Osnovne škole Josipa Kozarca, Lipovljani.

Više informacija o tijeku i rezultatima državnog natjecanja možete pročitati na internetskim stranicama Hrvatskog autokluba.