Ljetni kamp robotike u Zvjezdanom selu Mosor

Učenici osnovnih škola Sisačko-moslavačke županije sudjeluju na Ljetnom kampu robotike koji organiziraju Splitska Udruga za robotiku „Inovatic“ i Zvjezdano selo Mosor.

Kamp se održava u sklopu projekta  „Bilo kuda STEM svuda“ koji je financiran iz Europskog socijalnog fonda i Ureda za udruge Vlade RH. Vrijednost projekta je 1.980.693,34 kn, a trajanje projekta je 24 mjeseca (od 13.07.2021. do 13.07.2023.).
Cilj je kampa, koji se održava u dva termina od 4. srpnja do  9. srpnja i od 30. srpnja do 3. kolovoza, popularizirati robotiku i STEM područje među mladima. Osim edukativnih radionica iz robotike te astronomskih predavanja i promatranja neba teleskopom, učenici će sudjelovati i na zabavnim sadržajima i svakodnevnom kupšanju, imat će prilike razgledati prirodne i kulturne znamenitosti.
U kampu sudjeluju učenici iz Siska, Gline, Kutine, Novske i Popovače. Na kampu će ukupno sudjelovati tridesetak učenika sa svojim mentorima. Zajednica tehničke kulture Sisačko-moslavačke županije financijski je podržala odlazak učenika na kamp.