Citirajući ravnateljicu Narodne knjižnice i čitaonice Lipovljani, Maritu Štelma, mag.bibl. i museol, : „..a svi već znamo da je knjižnica okosnica učenja kroz zabavu i takozvani treči prostor za provođenje slobodnog vremena.“ Nastavit ćemo i dodati da je tehnička kultura, STEAM područje, ono kroz koje učimo udruženo kroz znanost, tehnologiju, inženjerstvo, umjetnost, matematiku.
Vrijedni učenici 5.b razreda OŠ Josipa Kozarca proučavali su digitalni fotoaparat, učili što je kadar, što je portretna fotografija, fotografirali portrete i kadrove interijera knjižnice. Zatim su naučili rukovati pisačem za fotografije, ispisali svoje portrete i kadrove interijera knjižnice. Portretne fotografije su ponijeli kući, a u knjižnici ostavili straničnike koje su izradili od preostalih fotografija. Izričaju fotografije podučavala ih je Marijana Kapetaanović, majstorica fotografkinja.
Učenici su sa sobom ponijeli i spisak toga dana naučenih pojmova, a razlog tomu je taj da ih njihova razrednica i nastavnica engleskog jezika Sanja Martić nauči kako se izdvojene riječi i pojmovi izgovaraju i pišu na engleskom jeziku te koje su riječi, posebno iz područja tehničke kulture i znanosti, posuđenice iz engleskog jezika.
M.K.

 

smart

smart
smart