Zajednica tehničke kulture Kutina sudjelovala je u Slovačkoj etno kući Lipovljani u Noći muzeja kroz programe svojih udruga: Foto video kluba Kutina i Modelarskog centra Kutina. Foto video klub Kutina, a slijedom već ostvarene suradnje s Maticom slovačkom Lipovljani, pripremio je razglednice s motivima interijera Slovačke etno kuće. Gosti su imali priliku odbrati razglednicu, ispisati je te nalijepiti poštanske marke i ubaciti u poštanski sandučić- za pripremu kojih se pobrinula Matica slovačka Lipovljani. Prvog radnog radna, a nakon 27.1.2023.- Noći muzeja, razglednice će biti razaslane po Hrvatskoj i inozemstvu.

Kao vid suvenira, ali i zabavne igre, FVK Kutina izradio je nekoliko setova puzli, također s motivom Slovačke etno kuće Lipovljani. Prvi turnir u natjecanju slaganja puzli se održao, a sigurni smo, gosti koji su ponijeli puzle kao suvenir, moći će u dobrom društvu održati brojne turnire:)

Modelarski centar Kutina predstavio je 3D print, razne dizajnirane i isprintane predmete, a za ovu prigodu isprintane privjeske za ključeve u motivu Slovačke etno kuće Lipovljani. Dok je 3D printer printao, članovi MC Kutina odgovarali su na brojna pitanja gostiju o 3D tehnologiji.

Znatiželju i zanimanje gostiju ZTK Kutina privukla je s prezentacijom theremina, rijetko viđenog instrumenta, koji u programima ZTK Kutina služi za prikaz fizikalnih znanosti, ali i za sviranje. Ovaj puta smo očekivali slovačke melodije:).

Zajednica tehničke kulture Kutina kroz svoje programe vodi računa o tome da tehničku kulturu i STEAM područje suradnički provodi kroz događaje iz ostalih vidova kulture. Također, kontinuirano održava suradnje s nacionalnim manjinama, kao vid podrške, zajedničkog stvaranja i učenje te promoviranja.

sadržaja.