Postajemo tradicija koja je temeljena na učenju, stvaranju i prezentiranju rada onih najvažnijih – a to su djeca i mladi. Znanost u udrugama tehničke kulture ove godine smo predstavili kroz crtice iz matematike u tehničkoj kulturi. Polaznici radionica, članovi klubova udruga ZTK Kutina, dragi gosti u prekrasnom okrilju zelenog dvorišta, dvorišta koji je kulturna baština i nasljeđe moslavačkog kraja, promatrali su, proučavali, učili i aktivno sudjelovali u pripremljenom programu.
Uvod u program manifestacije Promocija znanosti – matematičke znanosti vodili su naši članovi: Sofija Pelin i Lucija Šestić ( gimnazija prirodoslovno – matematičkog usmjerenja, SŠ Tina Ujevića ) i Vili Munko, Antun Repinc i Boris Vidiček ( OŠ Vladimira Vidrića ).
Ove godine uz Promociju znanosti – matematičke znanosti održao se i STEM SAJAM EU projekta kojega je nositelj Grad Kutina, a jedan od partnera u projektu udruga ZTK Kutina – Modelarski centar Kutina. Projekt NEW STEM Kutina – ABECEDA budućnosti, kojega su prezentirali navedeni osnovnoškolci.