U utorak, 7. studenoga 2023. godine u Sisku je održana proslava u povodu 50 godina osnivanja i aktivnog djelovanja Ronilačkog kluba Sisak. Ronilački klub Sisak osnovan je 1972. godine, a tijekom dugogodišnjeg postojanja osposobio je i školovao preko 600 ronilaca raznih kategorija od ronilaca na dah do najviše kategorije instruktora. Klub je udružen u Zajednicu tehničke kulture Sisačko-moslavačke županije i u matičnu ronilačku organizaciju Hrvatski ronilački savez. Preko članstva u Hrvatskom ronilačkom savezu klub je punopravni član Hrvatskog olimpijskog odbora i CMAS-a.

Od samih početaka Ronilačkog kluba Sisak glavninu aktivnosti usmjerava na aktivno provođenje natjecateljskih aktivnosti, provedbu trenažnih procesa i nastupa na svim nivoima natjecanja. Ekipe kluba natječu se u gotovo svim disciplinama: podvodna orijentacija, ronjenje na dah, plivanje perajama i brzinsko ronjenje, podvodni hokej, podvodne vještine i plivanje perajama na velike udaljenosti – maratoni. Najveći uspjesi niz godina ostvaruju se u gotovo svim disciplinama zahvaljujući postojanju zatvorenog bazena i optimalnih uvjeta za trening.

U ime Zajednice tehničke kulture Sisačko-moslavačke županija obljetnici je prisustvovao predsjednik Zajednice dr.sc. Anto Markotić.